ALU-Udtræk

Producerer man koblede Træ/ALU vinduer, kan ALU-udtrækket benyttes til beregning og optimering af forbruget af de ALU-profiler, der anvendes som beklædning. På udskriften kan man bl.a. se hvor mange færdige profiler, man får ud af sin råvare, hvor mange meter råvare der er forbrugt, og hvor stort spildet har været.


Inden man kan foretage et udtræk, skal man oprette de indkøbte ALU-profiler i lagerregisteret og angive deres længde (mm) i feltet "Længde".

I profilregisteret skal man tilknytte profilråvaren til de ALU-profiler, man har oprettet og anvender som beklædning. Det gøres i tabellen "Råvarer", hvor man også skal indtaste forbruget af råvaren.



Produktionsserie

Man kan enten udskrive Alu-optimeringslisten på en hovedserie, en serie eller et interval af serier. Vælger man et interval, genereres der en udskrift pr. serie. Serienumre kan enten indtastes eller vælges vha. POPUP i serieregisteret.

Man kan også vælge at afgrænse udskriften til en enkelt ordre, en enkelt ordreposition eller et polnummer interval


Optimerings metode

Man kan vælge mellem 3 forskellige optimeringsmetoder. Enten optimeres forbruget på hele serien, på den enkelte ordre eller på hver ordreposition.

Polnr interval

Vil man ikke optimere på hele serien, kan udtrækket afgrænses ved, at man indtaster et polnummerinterval eller et enkelt polnummer (det skal så tastes i begge felter).



PROFIL

Profiltype

Udtrækket foretages default på alle ALU-profiler, der indgår, men ved at indtaste nøglen på et enkelt profil kan man afgrænse udtrækket til dette profil.


Profilarter fravælges / tilvælges

Alternativt kan man fravælge eller tilvælge profiler. Hvis der er profiltyper, der ikke skal udskrives, sættes markeringen i feltet "Fravælg", og man indtaster så hvilke profilarter, der ikke skal medtages. Skal listen derimod indeholde bestemte profiler, sættes markeringen i "Tilvælg" og man indtaster så hvilke profilarter, der skal medtages.

Profilarterne er en 2-tegnskode, der oprettes i feltet Art i profilregisteret.



PRINT SPECIFIKATION

Savafsnit

Det materiale, der forsvinder i forbindelse med afkortningen pga. savklingens tykkelse, kan indregnes i optimeringen, så beregningen bliver mere præcis. Savklingens tykkelse skal indtastes i mm.


Udskrift med ovefb tekst

Øverst på hver side udskrives profil oplysninger, herunder overfladens nøgle. Hvis man også ønsker at udskrive overfladens beskrivelse, skal der sættes et flueben i feltet.


Med sammentællingsoversigt

Der kan udskrives en sammentællingsoversigt som sidste side, der indeholder en liste over de profiler, der er optimeret på med deres længder og forbrug. Ønsker man denne oversigt, skal der sættes et flueben i feltet.


Slå råvare sammen

På sammentællingsoversigten vil ens råvare blive lagt sammen, også selvom de ikke har samme overfladebehandling.  


Markere for geometri just. profiler

Det er muligt at få markeret de profiler, der er påvirket af geomtri med bølgelinier ^^^ (som på afkortelisten). Der skal så sættes et flueben i feltet


Tillæg

Dette felt fungere sammen med sammentællingsoversigten. Har man ikke sat flueben i det felt, vil tillægsfeltet være lukket for redigering.

Det er muligt at få det beregnede forbrug af hele længder korrigeret med et procent tillæg. Tillægget lægges til, hvis det største spild for et profil er større end tillæget.

Eksempel: Tillæg = 10 % , Total forbrug = 36 m, Største spild = 5,250 m. Tillægget bliver 10 % * 36 m = 3,60 m. Da 5,250 m er større end 3,60 m, lægges tillægget til. Der rundes op til hele længder, så det total forbrug bliver 36 m + 6 m = 42 m, da profilet findes i længder af 6 m.

Det samlede forbrug på 42 m, er den værdi, der udskrives på sammentællingsoversigten.



OPTIMER PÅ

Optimeringen kan enten foregå på råvaren, hvor systemet beregner den mest optimale måde at korte råvaren op til de forskellige profiler. Ellers kan der optimeres på det enkelte profil, hvor systemet finder det totale forbrug af profilet og finder den mest optimale måde at afkorte de forskellige længder af profilet på.




Revideret 12.03.2010 / KS